Korpás hajra sampon

1
 

Korpás hajra sampon? Bár a drogériák polcain nagy választékban kapható mindenféle sampon korpás hajra, de a nagyobb mennyiségű hatóanyagot tartalmazó termékeknek legtöbbször az ára is magasabb.

A fejbőr korpásodása rendszerint alkati kérdés, a korpás haj azonban ápolatlanságot sugall, ezért a vissza-visszatérő problémát hosszú távon is kezelni kell.

A korpásodás különböző okokra vezethető vissza, ezért fontos, hogy a korpás hajra való sampon illetve egyéb hajápoló termékek kiválasztásakor a korpásodás kiváltó okaival is tisztában legyen.

A korpásodás okai lehetnek:

  • A fejbőrön élő gombák túlzott mértékű elszaporodása.
  • Túlzott faggyútermelődés – ezekben az esetekben a fejbőr korpásodása a haj zsírosodásával jár együtt, a hámsejtek a faggyúval keveredve nagyobb lemezkékké állnak össze és a fejbőrről leválva megjelennek a hajszálak között.
  • A fejbőr kiszáradása – ritkábban, de a túlságosan száraz fejbőr is okozhat korpásodást. Jellemzője a száraz tapintású, fénytelen hajszálak között apró szemcsékben, lisztszerűen szálló elhalt hámsejtek megjelenése.
  • Szeborreás dermatitisz – a fejbőr gyulladásos megbetegedése, amely piros, viszkető, hámló foltokban mutatkozik meg a fejbőr különböző területein, sokszor a haj és az arc, illetve hátul a nyak bőrének találkozási vonalában. A stressz hatására gyakran kiújuló betegséget is túlzott faggyútermelés kíséri, így a haj zsírosodása is jellemző kísérő tünet. A fejbőr érintett területein – nem kis részben a viszketés miatt – hajhullást is okoz. A szeborreás dermatitisz az arcon, legtöbbször a szemöldök, az orr és a fülcimpák tövében is okozhat pirosan hámló, viszkető tüneteket.

A megfelelő sampon korpás hajra csak akkor adja vissza teljes egészében a haj eredeti szépségét, ha a korpásodás mellett a kísérőtünetként jelentkező viszketés enyhítésében is hatékonynak bizonyul.

korpás haj kezelésére szolgáló sampon, hajápoló választása körültekintést igényel. A Revalid® korpásodás elleni sampon olyan kozmetikum, melynek összetevői helyreállítják a fejbőr természetes egyensúlyát, enyhítik a viszketést, a korpásodás mértékének csökkentésében és kialakulásának megelőzésében egyaránt hatékonyak. A természetes csalánlevél kivonat magas kovasav tartalma révén táplálja a hajszálakat.Alkalmazza a Revalid® korpásodás elleni sampont a korpásodás megszűnése után, a korpa visszatértének megelőzésére is, hogy haja hosszú távon is jól ápolt legyen!

 

Amennyiben kozmetikumunkkal kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: pharmacovigilance@remove-this.ewopharma.hu

EWO/ewopharma/2016/23
Lezárás dátuma: 2017.01.11.